Autógáz beszerelés, gépjármű javítás

Autógáz beszerelés

Autógáz beszerelés

Az LPG/benzin kettős üzeműre alakítás folyamata a következőképpen néz ki:

 1. Kapcsolatfelvétel: Vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal telefonon vagy e-mailben. Ő felvilágosítja arról, hogy az Ön gépjárműve átalakítható-e LPG/benzin kettős üzemre.
 2. Személyes találkozó: Ha van lehetőség személyes találkozóra. Kötelezettség nélkül átvizsgáljuk autóját és pontosítunk, majd adunk egy árajánlatot.
 3. Árajánlat elfogadása: Ha elfogadja az árajánlatot, akkor időpontot egyeztetünk az átszerelésre.
 4. Átszerelés: Az átszerelés időtartama autó függő. Mi a minőségi munka hívei vagyunk, ezért egy 4 hengers hengerenkénti injektoros  autó átalakítása minimum 2nap, többhengeres autó esetében ez változhat.
 5. Papírmunka: Az átalakítást követően a szükséges papírokat összeállítjuk és átadjuk Önnek, amelyek a kettős üzem bejegyzéséhez szükségesek lesznek.

A Gázautó Centrum Kft.-nél hiszünk a precíz és minőségi munkavégzésben. Minden egyes autó, amely a műhelyünkbe kerül, a legnagyobb gondossággal és szakértelemmel kerül átalakításra.

Az általunk végzett munka nem csak a beépítésről szól, hanem arról is, hogy ügyfeleinknek nyugodt és gondtalan utazást biztosítsunk. Az általunk beépített LPG rendszerekkel szerelt autók hosszú távon megbízhatóak és gazdaságosak.

Autógáz beszerelése személygépjárműbe

Az autógáz használata számos előnnyel jár, amelyek közül néhányat szeretnénk kiemelni:

 • Költséghatékonyság: Az autógáz ára jelentősen alacsonyabb, mint a benziné vagy a dízelé. Ez azt jelenti, hogy hosszú távon jelentős megtakarítást érhet el üzemanyagköltségein.
 • Környezetbarát: Az autógáz kevesebb káros anyagot bocsát ki a levegőbe, mint a hagyományos üzemanyagok. Ezáltal csökkentheti az autója által okozott környezeti terhelést.
 • Megbízhatóság: A modern autógáz rendszerek rendkívül megbízhatóak és biztonságosak. 
 • Rugalmas üzemeltetés: A kettős üzemű rendszer lehetővé teszi, hogy váltson az autógáz és a hagyományos üzemanyag között. Ez azt jelenti, hogy soha nem marad üzemanyag nélkül, még akkor sem, ha nem talál autógáz töltőállomást.
 • Hosszabb motorélettartam: Az autógáz égése tisztább, mint a benziné vagy a dízelé, ezért kevesebb lerakódást okoz a motorban. Ez hosszabb motor élettartamot eredményez.

Tehát ha szeretné csökkenteni üzemanyagköltségeit, csökkenteni környezeti lábnyomát és növelni autója élettartamát, akkor az autógázra történő átállás jó választás lehet Önnek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és szakértőink segítenek Önnek megtalálni a legmegfelelőbb megoldást!

A Gázrendszer felépítése 

A tartály elhelyezése az autó típusától függően az arra kialakított gyári helyekhez igazodva lehetséges a csomagtartóba vagy a padlólemez alá az autón kívül. A belül kialakított  pótkerék hely esetében a csomagtérben lévő üregbe kerül beépítésre egy a helyhez igazodó pótkerék alakú tartály. Ha a pótkerék gyárilag a fenéklemez alá van felszerelve, az esetben egy egyedi laposvasból készített rögzítéssel fogatjuk az alvázhoz a tartályt. 

A gáztartályok alakjuk, formájuk szerint lehetnek hengeresek vagy toroid alakúak (pótkerékforma).  Ügyfelünkkel egyeztetve felmérjük az autó használatához legmegfelelőbb tartályforma/méret kiválasztását.

Hengeres tartály előnyei

Jellemzően a legtöbb esetben nagyobb űrtartalmú tartály fér el az üléssor mögé a csomagtartóba mint egy pótkerék helyre és a pótkerék maradhat a gyári helyén nem kell gondoskodni annak elhelyezéséről.

Pótkeréktartály előnyei

A belső pótkerék helyére elhelyezett toroid tartály nem vesz el a csomagtérből helyet a kikerülő pótkerék mobilizálható vagy kiváltható (defektjavító).
Dupla tartállyal szerelt autók esetében: Nagy hatótáv.  

A tartályban elhelyezkedő Szelep (multiszelep)

Fontos hogy megfelelő méretű és beépítésű szögű szelep, a megfelelő tartályhoz legyen beépítve.

Feladatai/Funkciói:

 • tartályba töltött gáz bevezetése és tartályban tartása,
 • megnövekedett nyomás esetén a szellőztető csövön keresztül gáz halmazállapotból lefúj, így 30bar alatt tartja a tartály nyomást,
 • töltéshatárolás, azaz nem engedi a tartály töltöttségét 80% felé lezárja a töltőágat,
 • szintjelző működtetése,
 • olvadó szelep tűz esetén a robbanást gátolja meg hiszen ha valami folyamatosan ég az nem tud robbanni,
 • tartály zárása nyitása gázmágnes szeleppel történik, amely egy buvárcsővel van összekötve, hogy a tartály aljáról a teljes folyadékmennyiség előre tudjon áramolni

A Jármű motorterének kialakítása

Cégünk 15 éve szereli az AC Stag gázrendszereket (Vezérlő , MAP szenzor, Kábelköteg, Kapcsoló) melyeket egy lengyel gyártó készít,kiegészítve az autóhoz leginkább illeszkedő általában olasz alkatrészekkel ( Injektorok, Reduktor), amiket az átalakítandó jármű kialakításához igényeihez igazítunk válogatunk össze hogy az esztétikus megbízható és szakszerű is legyen .

Gáztöltő csonk elhelyezése / kialakítása

A töltőcsonk elhelyezésére több lehetőséget kínálunk ügyfeleink számára de ebben az esetben is típusfüggő  hogy egy adott járműnél milyen lehetőségek kivitelezhetőek.

 • benzinbetöltő nyílás mellé elhelyezett rejtett töltőcsonk,
 • lökhárítóba süllyesztett töltőszelep,
 • konzolra felszerelt töltőszelep (lökhárító alá vonóhorog mellé stb.).

A Gázautó Centrum Kft. nem csak beépíti autójába az LPG gázrendszert, hanem gondoskodik arról is, hogy az szakszerű, szép, jó és megbízható legyen. Tudjuk, hogy az autógáz rendszer beépítése nagy döntés, és szeretnénk, hogy Ön nyugodt lehessen a választásával kapcsolatban.

Szakértőink több éves tapasztalattal rendelkeznek az autógáz rendszerek beépítésében és karbantartásában. Minden munkát a legmagasabb színvonalon végeznek el, hogy biztosítsák a rendszer hosszú távú megbízhatóságát.

Ráadásul minden általunk beépített autógáz rendszerre 2 év garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma merülne fel a rendszerrel a beépítést követő 2 évben, mi ingyenesen megjavítjuk azt.

Forduljon hozzánk bizalommal!
Hívja szervizünket vagy látogasson el hozzánk személyesen.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az elfogadom gomb megnyomásával hozzájárul és elfogadja ezek használatát a böngészőben. További információk itt találhatók: Adatkezelési tájékoztató

Bővebben Elfogadom